Galéria
Szobrászat, restaurálás és épületkő munkálatok
Tradícionális családi cégünk ezen kívül épületkõ munkálatokkal, művészi megoldásokkal, szoborkészítéssel foglalkozik. Szobrázat és épületkő munkálat részletek itt...

Sírkő csiszolás

Családi vállalkozásunk több évtizede van jelen a kőfaragás és kőszobrászat, valamint a sírkő készítés és sírkő restaurálás területén. Célunk, hogy a családtagok egyedi igényeit és kéréseit szem előtt tartva egy minőségi és igényes síremlék készüljön el, mely aztán sokáig szolgálhat az emlékezés színhelyéül.

Cégünk vállalja a síremlékek faragását, továbbá a folyamatos állapotmegőrzést és karbantartást. Ugyanis a sírkő állapota is megromlik, ha nincs tisztítva és rendszeresen gondozva. Felülete érdessé válik, ami kitűnő táptalajt biztosít a mohának, és a piszok is könnyebben megragad rajta.

A sírkő tisztítás egyik fontos eleme a sírkő csiszolás, melyet hagyományos kézi technikával, valamint gépi módszerrel végzünk. A sírkő csiszolás után a sírkő visszanyeri eredeti fényét és sima felületét.

A sírkő csiszolás azonban csak az egyik lépése a sírkő tisztításnak. Cégünk a következő szolgáltatások nyújtja a restaurálás során:

  • sírkő tisztítás vízsugárral

  • sírkő csiszolás

  • betűk átfestése, felújítása

  • murvázás

  • sérült elemek (pl. megsüllyedt betonlap) cseréje

 

Ha a sírkő csiszolás már nem elegendő, és a síremlék állapota megköveteli, cégünk vállalja a sírkövek felújítását és restaurálását is. Ebben az esetben díjmentes helyszíni állapotfelmérést végzünk, majd ez után adunk pontos árajánlatot. Adja meg a síremlék pontos helyét, mely tartalmazza a következő adatokat: temető, parcella, sor, sírhely. Az ajánlatkérés után felvesszük Önnel a kapcsolatot, de természetesen személyesen vagy telefonon is megkereshet minket.