Galéria
Szobrászat, restaurálás és épületkő munkálatok
Tradícionális családi cégünk ezen kívül épületkõ munkálatokkal, művészi megoldásokkal, szoborkészítéssel foglalkozik. Szobrázat és épületkő munkálat részletek itt...

Síremlékek tisztítása

Vállalkozásunk több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a sírkő faragás és sírkő felújítás területén. Szolgáltatásunk teljes körűen kiterjed minden kőfaragással kapcsolatos tevékenységre, úgymint síremlék tisztítás, sírkő és szobor restaurálás, de cégünk díszítőkövekkel és műkövekkel végzendő munkákat is vállal, legyen szó lépcső és párkány készítésről vagy épp burkolásról.

Családi vállalkozásként több generáció óta a kőfaragás az életünk részét képezi. Célunk, hogy ügyfeleink maximálisan elégedettek legyenek az elkészült vagy felújított síremlékekkel. Tudjuk, hogy nagy felelősség hárul ránk, és igyekszünk megfelelni az elvárásoknak.

A síremlék tisztítás szolgáltatásunkat azért ajánljuk, ugyanis csak rendszeres karbantartással érhető el, hogy a sírkövek hosszú ideig megőrizzék eredeti állapotukat. Ennek hiányában a síremlék idővel megfakul, felülete kopottá, érdessé válik, ami kedvez a mohásodás folyamatának.

A síremlék tisztítás egy speciális eljárással történik. Először erős vízsugárral eltávolítjuk a rárakódott piszkot és a moharéteget, majd kézi és gépi úton átcsiszoljuk a felületet. Olykor azonban a sírkő rendbehozatalához a síremlék tisztítás már nem elegendő. Ilyenkor ajánljuk ügyfeleinknek sírkő restaurálási és felújítási szolgáltatásunkat, melynek keretében a síremlék tisztítás módszerénél összetettebb és komolyabb munkálatokra van szükség. Ha szükséges, cseréljük az elöregedett, megsüllyedt elemeket és a betonlapot, átfestjük és kijavítjuk a betűket, valamint elvégezzük a murvázással kapcsolatos teendőket is.

Cégünk a síremlék tisztítás mellett sírkő készítést is vállal. Műkő, márvány, mészkő és gránit anyagokkal dolgozunk, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt. A műkő a három anyag közül a legolcsóbb, azonban kevésbé tartós, mint a természetes kövekből készült síremlékek. A gránit és a márvány fagyálló, tökéletesen ellenállnak a zord időjárási körülményeknek, de természetesen rendszeres síremlék tisztítás mellett a műkőből készült sírkövek is hosszú évekig szép állapotban maradnak.