Galéria
Szobrászat, restaurálás és épületkő munkálatok
Tradícionális családi cégünk ezen kívül épületkõ munkálatokkal, művészi megoldásokkal, szoborkészítéssel foglalkozik. Szobrázat és épületkő munkálat részletek itt...

Síremlék restaurálás

 Cégünk elsősorban a sírkő készítés, a síremlék restaurálás és a kőszobrászat területén nyújt kiemelkedő szolgáltatásokat. A Vénusz Testvérek családi vállalkozás  már évtizedek óta elhivatott abban, hogy minőségi és megbízható munkával álljon az ügyfelek rendelkezésére a következő feladatokban:

 

– sírkő készítés

– síremlék restaurálás, felújítás

– sírkő tisztítás

– lépcső és párkány készítés

– díszítőkővel kapcsolatos munkák

– burkolás

– műkő munkálatok

A sírkövek célja, hogy maradandó emléket állítsanak elhunyt szeretteink emlékének, akár több évtizeden át. Azonban az idő múlásával a síremlékek kopása, rongálódása elkerülhetetlen. Ajánlatos ezért odafigyelni a sírkövek karbantartására és gondot fordítani azok restaurálására is. Mindezek lehetővé teszik, hogy a síremlék megőrizze eredeti állapotát, valamint gazdaságos megoldást is jelent, hiszen egy kellően karbantartott, restaurált sírkövet nem szükséges egy újra lecserélni.

Több évtizedes múlttal a hátunk mögött biztosíthatjuk ügyfeleinket a maximális hozzáértésről. A sírkő restaurálás tevékenységét munkatársaink alapos feltérképezéssel kezdik el. Számunkra fontos az igényes munka, éppen ezért minden apró részletre ügyelünk a restaurálás megkezdése előtt.  A munkálatok több, szükségszerű lépést tartalmaznak, hogy a végeredmény a lehető legjobb  legyen.

 Cégünk egyik fő tevékenysége a síremlék restaurálás. Az ezzel kapcsolatos munkákra akkor van szükség, mikor az elhanyagolt, vagy az évek során már megkopott, megsérült, megsüllyedt sírköveken már nem segítenek a hagyományos tisztítási eljárások. Ilyenkor cégünk az egész síremléket újracsiszolja, hogy ezzel eltüntesse az érdessé vált felületet, mely kitűnő alapot biztosít a mohásodásnak. A kézi és gépi csiszolás után a síremlék visszanyeri eredeti, fényes állapotát. A síremlék restaurálás legnagyobb előnye, hogy nagyságrendileg olcsóbb, mint egy teljesen új sírkő megfaragása, elkészítése. A munkálatok során – ha szükség van rá – cseréljük a megsérült elemeket is, valamint átfestjük a megkopott betűket, és a murvázást is elvégezzük.

Bár a sírkő restaurálás után az emlékmű ismét fényes és szép állapotú lesz, ahhoz, hogy tartósan így maradjon, rendszeres tisztításra van szüksége. Cégünk speciális tisztítási eljárásokkal gondoskodik a síremlékek karbantartásáról.

Amennyiben új síremlék készíttetése mellett dönt, cégünknél több fajta alapanyag közül választhat: műkővel, mészkővel, gránittal és márvánnyal dolgozunk, mindegyiknek megvan az előnye és hátránya egyaránt. Míg a mesterséges kő a legolcsóbb, tartóssága messze nem olyan jó, mint a természetes gránitnak vagy a márványnak, melyek ellenállnak a fagynak és más időjárási tényezőknek.

A sírkő restaurálása gazdaságos megoldást jelent, mivel az idők során keletkezett hibákat ki tudjuk javítani, így nem kell új sírkőre pénzt áldoznia. A restaurálás során a sírkő visszanyeri új állapotát és éveken keresztül megőrzi esztétikus megjelenését. Mindezt a rendszeres karbantartással is tudjuk segíteni, ezért érdemes időközönként a sírkő tisztítását is elvégeztetni és lehetőségekhez mérten vigyázni rá.

A kellően ápolt és jó megjelenésű sírkő enyhít szeretteink elvesztése miatt érzett fájdalmunkon és maradandó emléket állít nekik.