Galéria
Szobrászat, restaurálás és épületkő munkálatok
Tradícionális családi cégünk ezen kívül épületkõ munkálatokkal, művészi megoldásokkal, szoborkészítéssel foglalkozik. Szobrázat és épületkő munkálat részletek itt...

Mészkő sírkő

Cégünk négy kőfajtával dolgozik; kínálatunkban mészkő sírkő, márvány, gránit és műkő sírkő is megtalálható, hogy mindenki kiválaszthassa  az igényeinek megfelelőt. Ezek az alapanyagok elsősorban árukban és tartósságukban különböznek egymástól. A műkő mesterséges volta miatt sokkal könnyebben adja meg magát az időnek és az időjárási viszonyoknak, kevésbé áll ellen a fagynak, így  élettartamuk rövidebb, mint a természetes körülmények között is előforduló gránitnak és márványnak. A mészkő sírkő előnye, hogy faragott formájában az időjárás miatti kopások és foltosodások nem látszanak meg rajta. De természetesen a mészkő sírkő esetében is igaz, hogy a rendszeres karbantartás és tisztítás jóval meghosszabbítja élettartamát.

Az árak tekintetében a mészkő sírkő a középszintet képviseli, a legkevesebb költséggel a műkő sírkő faragása jár, a gránit megmunkálása viszont több időt vesz igénybe a kő keménysége miatt, és ez az árban is megmutatkozik.

A mészkő sírkő tisztítása is ugyanúgy történik, ahogy a többi alapanyag esetében. Cégünk speciális tisztítási eljárással, nagy erejű vízsugárral megtisztítja a sírkő felületét a rárakódott portól, piszoktól, valamint eltávolítjuk a moharéteget. Ezek után átcsiszoljuk a sírkő felületét, hogy megszűnjön annak érdessége. Az újra simává csiszolt felületen a moha nem tud megtelepedni.

Cégünk vállalja a régi, leromlott állapotban lévő mészkő sírkő felújítását is. A munkálatokat helyszíni felmérés előzi meg, majd a sírkő állapotához igazítva elkészítjük a részletes és testre szabott ajánlatunkat. A restaurálási munka keretében újracsiszoljuk a síremléket, cseréljük a megsérült elemeket, átfestjük a megkopott betűket, illetve a murvásodást is elvégezzük.

Ajánlatunkért adja meg a síremlék pontos helyét: a temető nevét, a parcella, a sor és sírhely adatait, munkatársaink pedig elvégzik az állapotfelmérést és összeállítják az ajánlatot. Munkáinkat személyesen is megtekintheti üzletünkben, győződjön meg szaktudásunkról.