Galéria
Szobrászat, restaurálás és épületkő munkálatok
Tradícionális családi cégünk ezen kívül épületkõ munkálatokkal, művészi megoldásokkal, szoborkészítéssel foglalkozik. Szobrázat és épületkő munkálat részletek itt...

A szakrális szobrászatról

A szakrális szobrászat napjainkban egyre több helyen van jelen. Nem csupán utcákon, tereken, templomokban találkozhatunk vele, hanem akár a temetőkben vagy lakóházak udvarain és belső részein is. Egy dekoratív szobor minden esetben minőséget és  állandóságot képvisel. Jelenléte pedig fennköltséget sugall.

Cégünk a sírkövek készítése, restaurálása és tisztítása mellett szobrászattal is foglalkozik. A szoborkészítés tradicionális alapokon nyugszik. Fontos számunkra a kiváló munka és a minőség összhangja. Az általunk készült szobrok között szakrális témájú alkotások is helyet kapnak.Vállalunk épületkő munkálatokat, melybe beletartoznak a lépcsők, párkányok és a díszítőkővek kapcsolatos tevékenységek.

Ezek mellett a síremlékek szakrális mivoltáról is gondoskodunk.A sírkövek esztétikus megjelenése a kor előrehaladtával illetve a folyamatos újítások révén egyre nagyobb hangsúlyt kap. Egy szép, karbantartott sírkő arról tanúskodik, hogy az elvesztett szeretett személy mennyire közel állt hozzátartozóihoz. A sírkő szakrális szoborral való kiegészítése a síremlék egészét impozánssá varázsolja.

A szobrászművész-restaurátorként tevékenykedő Hermann Zsolt szakrális szobrok elkészítését is vállalja. Minden esetben az egyedi igényeknek megfelelően készülnek el a munkát, így nem kell attól tartania, hogy máshol is szembetalálja magát ugyanazzal a művel. A különleges szakrális szobrászat mindegyik eleme önmagában is helytáll.

Szakrális szobrászat tekintetében beszélhetünk minden olyan szobrászati lehetőségről, amelyek a szentség és a vallásosság témakörének oldaláról közelítik meg ezt a művészeti ágat. Ezenbelül lehet szó akár egyszerűbb alakzatokról, úgy mint kereszt, angyal, Jézus a feszületen, de természetesen nagyobb szoborcsoportok is készülhetnek. Így akár a szentekről, angyalkákról, Jézusról, Máriáról készült szobrok különböző variációkban jöhetnek létre.

 A képzőművészeti ágak mindegyikében, így a szobrászatban is jelen vannak szakrális témájú alkotások. Túlnyomó részben a kereszténységben, de természetesen minden más vallásban is feltűnik a szobrászat valamilyen eleme. Templomokban a szent szoborcsoport alkotások, szakrális díszítőelemek sokasága bizonyítja a szobrászat ilyen témájú elterjedését. Számtalan kegytárgy, érem és egyéb díszek sokasága erősíti meg a hívők számára az Istenbe vetett hitüket.

A maradandó, értékes, híres szobrászművészek által készített szakrális szobrászatot pedig leginkább templomokban és köztereken van lehetőségünk megcsodálni. A szentek imádata és dicsőítése során az évszázadok során számtalan szakrális szoborcsoport készült el.