Galéria
Szobrászat, restaurálás és épületkő munkálatok
Tradícionális családi cégünk ezen kívül épületkõ munkálatokkal, művészi megoldásokkal, szoborkészítéssel foglalkozik. Szobrázat és épületkő munkálat részletek itt...

Sírkő felújítás

Az alábbiakban a sírkő tisztításáról, felújításáról olvashat, hogy teljesebb képet kapjon arról, hogy mi zajlik ilyenkor pontosan.

Helyszíni felmérés

Szakértőink előzetesen felmérik a szóban forgó sírkő állapotát, a helyszíni szemle díjtalan.

Ajánlatadás

A vizsgálat után elkészül a tételes árajánlat, amelyet igény szerint papírformában vagy elektronikusan nyújtunk át.

Kivitelezés, és az ahhoz vezető út

A tisztítási, sírfelújítási munkákat a következőképpen végezzük

  • Tudassa velünk a sírkő pontos helyét (temető/parcella/sor/sírhely)
  • Felmérjük a sírkő állapotát, utána árajánlatot adunk
  • NE FELEDJE: Most előleg nélkül végezzük el a sírfelújítási és sírtisztítási munkákat!

A sírtisztítás, felújítás a következő munkákat foglalja magában:

  • Vízsugárral való tisztítás
  • Csiszolás
  • Betűk átfestése
  • Murvázás

A sírkő felújítás tevékenysége

Szolgáltatásaink között kínáljuk minőségi és időtálló sírkövek készítését figyelembe véve az egyedi igényeket és kéréseket. A díjtalan helyszíni felmérés után munkatársaink megtervezik és kifaragják a sírkövet, mely ellenáll az időjárási viszontagságoknak.

Vállajuk a már meglévő sírkövek tisztítását, valamint a sírkő felújítás is szolgáltatásaink részét képezi.

Ahogy minden, úgy a sírkövek állapota is romlik az évek során. Különösen akkor, ha nincs rendszeresen tisztítva. A sírkő felújítás cégünk egyik fő tevékenysége. Ugyanis a már régi, rossz állapotban lévő sírköveket nem kell cseréltetni, sokkal költséghatékonyabb megoldás, ha a sírkő felújítás mellett dönt.

Ránk bízhatja az elöregedett, megfakult sírkő teljes körű felújítását. Munkatársaink nagy tapasztalattal bírnak a kőszobrászat területén. Vállalják a síremlékek átcsiszolását és szakszerű felújítását, a terméskőből vagy műkőből készült sírkövek a felújítás után ismét szépek és igényes külsejűek lesznek. A sírkő felújítás szolgáltatásunkba beletartozik az adott síremlék újracsiszolása, illetve a betűvetés és murvázás is.

A sírkő felújítás technikái közül az újracsiszolás a leghatásosabb tisztítási eljárás, ugyanis a munka végeztével a kő új felületet kap, a kiérdesedett, mohás és piszkos felület pedig teljesen megszűnik. Az új, sima felület már nem enged táptalajt a mohának.

A sírkő állapotától függően elvégezzük a sír szétszedését is, továbbá új betonlap készítését is vállaljuk a megsüllyedt helyett. Ránk bízhatja az íráslapok cseréjét és a feliratok felújítását is, családi vállalkozásunk hosszú évek óta foglalkozik már kőfaragással.

Ha igénybe venné szolgáltatásainkat, nincs más dolga, mint tudatni velünk a sírkő pontos helyét (temető/parcella/sor/sírhely). Munkatársaink felmérik a sírkő állapotát, majd árajánlatot adunk a sírkő felújítás munkálataira vonatkozóan.