Sírkő csiszolás

Családi vállalkozásunk több évtizede van jelen a kőfaragás és kőszobrászat, valamint a sírkő készítés és sírkő restaurálás területén. Célunk, hogy a családtagok egyedi igényeit és kéréseit szem előtt tartva egy minőségi és igényes síremlék készüljön el, mely aztán sokáig szolgálhat az emlékezés színhelyéül.

Cégünk vállalja a síremlékek faragását, továbbá a folyamatos állapotmegőrzést és karbantartást. Ugyanis a sírkő állapota is megromlik, ha nincs tisztítva és rendszeresen gondozva. Felülete érdessé válik, ami kitűnő táptalajt biztosít a mohának, és a piszok is könnyebben megragad rajta.

A sírkő tisztítás egyik fontos eleme a sírkő csiszolás, melyet hagyományos kézi technikával, valamint gépi módszerrel végzünk. A sírkő csiszolás után a sírkő visszanyeri eredeti fényét és sima felületét.

A sírkő csiszolás azonban csak az egyik lépése a sírkő tisztításnak. Cégünk a következő szolgáltatások nyújtja a restaurálás során:

  • sírkő tisztítás vízsugárral

  • sírkő csiszolás

  • betűk átfestése, felújítása

  • murvázás

  • sérült elemek (pl. megsüllyedt betonlap) cseréje

 

Ha a sírkő csiszolás már nem elegendő, és a síremlék állapota megköveteli, cégünk vállalja a sírkövek felújítását és restaurálását is. Ebben az esetben díjmentes helyszíni állapotfelmérést végzünk, majd ez után adunk pontos árajánlatot. Adja meg a síremlék pontos helyét, mely tartalmazza a következő adatokat: temető, parcella, sor, sírhely. Az ajánlatkérés után felvesszük Önnel a kapcsolatot, de természetesen személyesen vagy telefonon is megkereshet minket.